Pagina's

dinsdag 21 mei 2013

Gezonde koekjes, jummm!

                        

                        


Zo, het is alweer veel te lang geleden dat het laatste artikel online ging
We zijn beide heel druk geweest met leren, huiswerk, toetsen, lessen, verjaardagen, feestjes, sport.. Je kent het wel! Terwijl Elena nu midden in haar examens zit kan ik gelukkig weer verder met bloggen, dus hier komt weer een nieuw fris artikel!
 

Ik hou van bakken, cup cakes, taarten, koekjes.. noem het maar op! maarrrrr de zomer ‘het bikiniseizoen’ komt langzaam dichterbij en alhoewel dat nog niet echt te merken is in ons kikkerlandje ben ik er al druk voor bezig. Mijn doel is om in de zomer zo fit & gezond mogelijk te zijn.
Dat betekend meer sporten, veel groente & fruit, eerder slapen, meer water drinken, minder koolhydraten, en vrijwel geen suikers. Nou heb ik iets geweldigs gevonden, en ik denk dat jullie het vast ook leuk vinden! een recept voor koekjes zonder suiker, melk, meel en eieren.. Je kan er zelfs mee ontbijten, klinkt goed toch ?! 



Het is een enorm simpel recept en je hebt er weinig voor nodig. Binnen 25 minuten heb je lekkere & gezonde koekjes. Gezonde koekjes ? Ja echt! Wat het vooral zo gezond maakt is de havermout, Dat zit bomvol met vezels die goed zijn voor je bloedsuikerspiegel.  Ze nemen veel vocht op waardoor je langer het gevoel hebt dat je vol zit & als klapper op de vuurpijl : Het zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt en meer spieren opbouwt.




Het recept (voor ongeveer 10 koekjes)

Ingrediënten :

50 gram havermout
1 banaan
1 appel
Theelepel kaneel

Aan de slag :


1 : Schil de banaan + appel en snij ze in stukjes. 

2 : Doe ze in een keukenmachine of blender en zet hem aan tot het een soort  moes is. Als er nog stukjes in zitten is dat niet erg, dat is juist lekker straks! 



3 : Doe de kaneel erbij en mix het nog heel even. 




4 : Doe de havermout erbij en mix het weer. De havermout bepaald de luchtigheid en  stevigheid van het koekje. Je kan de havermout er ook gewoon doorheen roeren met een lepel. Ik heb het zelf heel kort gemixt zodat de havermout niet te klein werd. 


 5 : Pak 2 lepels, leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 180 graden. 

 6 : Leg met behulp van de lepels ongeveer 10 koekjes op het bakpapier 


 7 : De koekjes kunnen in de oven! Na 15 tot 20 minuten zijn ze klaar, wel even laten afkoelen!


Ja klopt, de koekjes verdienen geen schoonheidsprijs maar daar word de smaak gelukkig niet minder van. Het is even wennen maar ik vond het al snel erg lekker! De koekjes zijn een beetje klef door de banaan en de zoete smaak moet vooral komen van de appel. Als je het van binnen minder zacht wilt moet je de koekjes iets dunner maken.

Je kan eventueel dit nog toevoegen :
1 of 2 eetlepels Kokosrasp: Smaakt lekker met de banaan!
1 eetlepel lijnzaad : Voor nog meer vezels en vitamine.
Klein handje rozijnen of een paar dadels : Maakt de koekjes wat gevulder en zoeter.
Klein handje noten : Geeft meer bite.

Mooi meegenomen : De koekjes bevatten per stuk ongeveer 30 kcal. De suikers die erin zitten komen van het fruit,  helemaal natuurlijk dus,  geen toegevoegde ‘‘rommel’’ ! ennnnn ze zitten bomvol met vitamines en mineralen. Het proberen waard toch ?!



Veel liefs, Rebecca

4 opmerkingen:

  1. Ik heb ze net als volgt in de oven gestopt: havermout, banaan, 1 walnootpit en een kleine eetlepel honing. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan het evt ook met stukjes aardbei of worden ze dan niet stevig genoeg?
    Lijkt me namlijk erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je kan met van alles variëren. Stukjes noot erdoor is ook lekker!
      Als je bang bent dat het ze niet stevig genoeg worden kun je bijvoorbeeld een eetlepel extra havermout toevoegen!

      Verwijderen
  3. Zal het lukken met tarwevlokken (Brinta) i.p.v. havermout denk je?

    BeantwoordenVerwijderen